Seniorenvereniging Hilversum

Senver-leden over hun Passie

Het leven van bijen, en het nut van bijen voor mensen

De lezing Senver-leden over hun Passie, staat in oktober in het teken van bijen. Bijen zijn heel belangrijk, als ze er niet meer zouden zijn, zou het met de mensheid snel slechter gaan. Daarom is het goed dat we ons erin verdiepen.

Bijenhouder Erik Sonneveld komt vertellen over bijen en over zijn bijenkasten. Hoe werkt een bijenkast, hoe zit een bijenkolonie in elkaar en welke soorten honing zijn er?

En welke bedreigingen van de bijenstand zijn er en hoe kunnen we dat voorkomen? Welke medicinale toepassingen zijn er met bijen en bijenhoning.
 

In de pauze kunt u diverse soorten honing zien, proeven en kopen en verdere inlichtingen krijgen van Joke Sonneveld. Het wordt vast een boeiende ochtend die u niet mag missen.

Datum dinsdagmorgen 30 oktober, aanvang 10.30 uur

Plaats theaterzaal van Bibliotheek Hilversum, ’s-Gravelandseweg 55.

Kosten € 3,00 per persoon

Aanmelding en kaartje kopen vooraf via het online systeem van de bibliotheek of rechtstreeks aan de kassa bij de balie van de bibliotheek vanaf 14 dagen voor de lezing.


De Passie van Wim Ouwerkerk

Zweefvliegen, lezing op 25 september

Graag vertel ik u op 25 september over mijn passie 'zweefvliegen'. Bijna 50 geleden jaar lid van de Gooise Zweefvliegclub geworden. Ik ben daar opgeleid, heb daar zgn. overlandvluchten gemaakt, wedstrijden gevlogen en instructie gegeven.

Als zweefvlieger word je vaak gevraagd wat nou de lol daarvan is, wat een wedstrijd inhoudt, hoe lang je in de lucht kunt blijven of het gevaarlijk is, wat gebeurt er als de wind weg valt en als er geen opstijgende lucht meer is waar je dan moet landen als je niet in de buurt van een vliegveld bent. Ik ga dat proberen in logisch volgorde te vertellen en uiteraard zal ik graag vragen beantwoorden.

Graag tot dan, Wim Ouwerkerk

Datum dinsdag 25 september om 10.30 uur

Waar theaterzaal bibliotheek, ‘s-Gravelandseweg 55

Kosten Senver-leden € 3,00 en niet-leden € 4,00


Aanmelden/kaartje kopen

Met ingang van het nieuwe seizoen gaat het aanmelden en het kopen van kaartjes voor alle Senver-lezingen die in de theaterzaal van de bibliotheek worden gehouden via het inschrijfsysteem van de bibliotheek.
 

Dus u hoeft niet meer lang te voren op de dag zelf aanwezig te zijn, om in lange rijen een nummertje te bemachtigen en contant af te rekenen bij de gastvrouwen. Het nieuwe systeem voorkomt teleurstelling bij een volle zaal en een vergeefse rit naar de bibliotheek.

Hoe dat allemaal werkt leest u hier!!