Seniorenvereniging Hilversum

Senverfilm van juli : The Mercy

dinsdag 10 juli 14:00 uur

'The Mercy' vertelt het verhaal van de legendarische solozeiler Donald Crowhurst, die in 1968 besloot mee te doen aan de Golden Globe Race. Hij zou vervolgens dagen alleen op de oceaan verblijven, met vergaande gevolgen...


Op zoek naar erkenning en geld om zijn noodlijdende bedrijf te redden, besluit de Engelse amateurzeiler Donald Crowhurst (Colin Firth, ‘The King’s Speech’) om mee te doen aan de Golden Globe Race, een non-stop solo zeilrace om de wereld.

In oktober 1968 verlaat hij met een zelfgebouwde boot de haven van Teignmouth in Devon, zijn vrouw (Rachel Weisz, ‘The Lobster’) en kinderen op de kade achterlatend. Al snel blijkt dat hij het avontuur volledig heeft onderschat. Zijn boot is niet zeewaardig en hij heeft veel te weinig ervaring. In een wanhopige poging om gezichtsverlies en een faillissement te voorkomen, neemt hij een besluit met verstrekkende gevolgen.

Oscarwinnaar James Marsh (‘The Theory of Everything’) maakte van dit onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal een liefdevol portret van een man die zich laat leiden door zijn dromen.


Senverfilm van augustus: Book Club

Dinsdag 14 augustus 14:00 uur

Diane (Diane Keaton) is een weduwe. Vivian (Jane Fonda) geniet van haar leven als eeuwige vrijgezel. Sharon (Candice Bergen) verwerkt nog steeds haar scheiding van jaren geleden. En het huwelijk van Carol (Mary Steenburgen) zit in een sleur. Het leven van de vier hartsvriendinnen zal nooit meer hetzelfde zijn nadat ze Fifty Shades of Grey in hun boekenclub lezen.

Door het aanwakkeren van een oude vlam of door nieuwe romances inspireren ze elkaar aan een nieuw hoofdstuk van hun leven te beginnen. Misschien wel het beste hoofdstuk tot nu toe…

 

‘Book Club’ gaat donderdag 23 augustus uit, maar is dinsdag 14 augustus speciaal voor SENVER leden al te zien!


Seniorenvereniging Hilversum werkt samen met het Filmtheater, gevestigd aan het Herenplein 5 in Hilversum.
 

Kosten van een entree-kaartje zijn € 8,00 per persoon (betalen kan alleen met de PIN), inclusief een kopje koffie.
 

Bedoeld voor leden van Senver en hun introducés. U kunt de weken voor de voorstelling al een kaartje kopen.