Seniorenvereniging Hilversum

Cursus golf en golfgym

Leer golfen bij GolfSchool Spandersbosch

Wat is golf eigenlijk? Nu simpel gezegd een spel met bal en stok en wat is er nu zo leuk aan? Golf is een buitensport, die tot op zeer hoge leeftijd beoefend kan worden. U bepaalt nl. zelf wanneer u gaat spelen, alleen of met anderen. U kunt dagelijks in beweging blijven door oefenballen te slaan of een rondje van 9 of 18 holes te spelen, altijd in de buitenlucht. U kunt in beweging blijven en tegelijk van de natuur blijven genieten. Daarnaast biedt de golfsport veel mogelijkheden om in een sociale sfeer te recreëren.

Speciaal voor Senver leden is er een lesprogramma samengesteld.

In een groep van maximaal 6 deelnemers wordt u gedurende 10 lessen van 1,5 uur opgeleid voor het verkrijgen van baanpermissie en waar mogelijk tot Stap 2 van het bestaande lesprogramma. Het doel is het behalen van het theorie examen en de baanpermissie Crailoo baan. Hiermee kunnen de deelnemers zelfstandig spelen op de Crailoobaan (par 3). De cursus zal onder andere bestaan uit het aanleren van de basistechnieken en fysieke oefeningen ten behoeve van de golfswing en het algemeen welbevinden van het lichaam. Aan het einde van deze cursus heeft u gegarandeerd uw baanpermissie voor de Crailoo baan.

De cursus gaat in november van start, steeds op een dinsdag van 11:30 – 13:00 uur op de navolgende data: 6 en 20 november, 11 december, 12 februari, 5 en 19 maart, 2 en 16 april, en 7 mei. (slotactiviteit, dit is een dubbel blok).

De lessen worden gegeven door Dirk Arends. Het cursusgeld bedraagt € 255,00, dit is inclusief het gebruik van materiaal en ballen tijdens de lessen en exclusief het cursusboek en theorie examen.

Praktische informatie:

Golfschoenen zijn niet verplicht tijdens de lessen. Deelnemers mogen sportschoenen dragen. Voor het spelen van de baan, na het behalen van de baanpermissie, zijn golfschoenen wel verplicht. Ook is gepaste kleding wenselijk, d.w.z. lange broek of broek tot op de knie en een shirt met kraagje. Trainingspakken of joggingbroeken zijn niet toegestaan op het Golfpark.

Buiten de lessen om kunt u oefenen. Hiervoor is trainingsmateriaal via de golfshop te huur.  Voor 4 maanden huur betaald u € 50,-. Voor uw eigen ballenkaart om te komen trainen betaalt u € 7,50 borg en een eerste storting van € 25,-. 


Golf

Aanmelden en nadere informatie per e-mail aan info@dirkarendsgolf.nl  t.n.v. Dirk Arends.
 

Plaats: GolfSchool Spandersbosch, Sportpark Crailoo 26, Hilversum.