Seniorenvereniging Hilversum

Klassieke Muziekochtend,

vrijdagochtend 2 maart en dinsdagochtend 6 maart om 10.30 uur, en dinsdagmiddag 27 maart om 14 uur

Bach, natuurlijk Bach

In maart staat Bach weer centraal in de muzieklezingen van Claire Verlinden. Drie keer zelfs!  Bach in maart, kort voor lijdensweek en Pasen, dat is intussen een mooie traditie aan het worden. Maar het gaat nu niet alleen over Johann Sebastian Bach. Deze keer wordt er ook aandacht besteed aan de vele andere Bach-componisten.
 

De hele familie van Bach zat zo erg in de muziek, dat met 'een Bach' een muzikant bedoeld werd. ‘De’ Bach was erg trots op de muziek van zijn familie; hij maakte een hele stamboom van zijn geslacht en voerde graag werken uit van zijn (oud)ooms.
 

Van Johann Sebastian Bach zelf is gekozen voor een van zijn vroegste cantates, de wonderschone cantate Actus Tragicus, die zo hoopvol eindigt.
 

En na de pauze een keuze uit de Mattheüs, de Johannes en de Hohe Messe. Men kan deze topwerken niet vergelijken, het is allemaal indrukwekkend en diep ontroerend. Waarom kan muziek van een man van ruim drie eeuwen geleden ons toch zo raken?

Bij de muzieklezingen maakt Claire Verlinden veelvuldig gebruik van Youtube-filmpjes. De links naar de filmpjes kunt u hier in de week na de lezingen terugvinden.


Klassieke Muziek Ochtend met Claire

Claire Verlinden verzorgt in najaar en winter Klassieke Muziek Inleidingen in de theaterzaal van Bibliotheek Hilversum ’s-Gravelandseweg 55.

De Muziekochtenden zijn op de 1e vrijdag van de maand en op de 1e dinsdag van de maand vanaf 10.30uur en op dinsdagmiddag 27 maart om 14:00 uur

 

Opgeven vooraf is niet nodig. Maar wilt u verzekerd zijn van een plaats, kom dan vroeg. De kaartverkoop begint om 30 minuten voor aanvang.
De entree bedraagt  € 3,00, voor niet-leden € 4,00. Dit is inclusief een kopje koffie/thee in de pauze. Neemt u aub gepast geld mee.