Seniorenvereniging Hilversum

Klassieke Muziekochtend: Engelse muziek in de 16e en 17e eeuw

Engelse tv-series over koningen en koninginnen, zoals Hendrik VIII en Elisabeth I, mogen zich verheugen in een grote belangstelling. Maar welke muziek werd gemaakt aan hun hoven en in hun kerken? Dat is de vraag van de opening van het nieuwe seizoen van de Senver-muziekochtenden.
 

Roerige tijden waren het: dan weer klonken er Anglicaanse anthems en dan weer katholieke missen in de kerken. Soms werd instrumentale muziek verboden in kerken, maar dan kwam er een opleving van instrumentale huismuziek. De Engelse muziek van die tijd was zeer toonaangevend in heel Europa en nog steeds wordt deze muziek zo zeer gewaardeerd dat bijvoorbeeld veel melancholische liederen van John Dowland in een modern jasje zijn gestoken.

Dat en nog meer zit in de Klassieke Muziekochtenden op  2 en 5 oktober. Kaarten daarvoor zijn te bestellen vanaf 16 september op de site van de bibliotheek.


Vooraankondiging Muziekochtend november: Verdi

In november herdenken wij traditioneel onze doden: 2 november is het ‘Allerzielen’. Dus wat is er mooier dan een muziekochtend over Verdi te beginnen met zijn Requiem. Waarom zijn (de meeste) mensen zo dol op Verdi? Omdat we aria’s en koorwerken zo vaak horen of zit er echt iets heel meeslepends in zijn muziek?

De muziekochtenden in november zijn op vrijdag 2 november en dinsdag 6 november. Kaarten daarvoor zijn te bestellen vanaf resp. 19 en 23 oktober op de site van de bibliotheek.
 

Klassieke Muziek Ochtend met Claire

Claire Verlinden verzorgt in najaar en winter Klassieke Muziek Inleidingen in de theaterzaal van Bibliotheek Hilversum ’s-Gravelandseweg 55.

De Muziekochtenden zijn op de 1e vrijdag van de maand en op de 1e dinsdag van de maand vanaf 10.30 uur.

Data dinsdag 2 en vrijdag 5 oktober
Tijd 10.30 uur, de zaal gaat pas om 10.20 uur open.

Plaats de theaterzaal van Bibliotheek Hilversum, ‘s Gravelandseweg 55.

Let op: er worden geen kaartjes meer verkocht aan de zaal. Kaartjes zijn alleen te koop via de site van de bibliotheek of aan de balie van de bibliotheek, vanaf twee weken
voorafgaand aan de datum van de muziekochtend.