Seniorenvereniging Hilversum

Ga mee met de Stadswandeling door Leeuwarden

Op donderdag 21 juni is er weer een stadswandeling, deze keer gaan we naar Leeuwarden. Het wordt een historische wandeling met extra aandacht voor Leeuwarden Culturele hoofdstad van 2018.
 

De geschiedenis van Leeuwarden begint al in de Romeinse tijd maar de naam is volgens geschriften voor het eerst in de 8e eeuw genoemd. Het is de hoofdstad van Friesland en er zijn prachtige oude gebouwen te vinden zoals het Paleis van Justitie en het Stadhuis.
Er is zelfs een stadspaleis waar stadhouder Willem Lodewijk van Nassau-Dillenburg en zijn vrouw en nicht Anna van Nassau hebben gewoond. Nu is het een mooi hotel.

In het centrum vinden we kleine straatjes en grachten maar er zijn ook ruime pleinen, o.a. waar het Fries Museum te vinden is. In de voormalige gevangenis, de Blokhuispoort, vinden we het café De Bak waar we beginnen met koffie maar we zijn er “slechts op bezoek”, de gidsen halen ons daar op.
 

Er is zoveel te ontdekken dat we na de wandeling nog andere bezienswaardigheden kunnen gaan bezoeken. Over die mogelijkheden wordt u verder geïnformeerd als u zich aanmeldt voor deze reis.

Wat u moet weten:

Vertrek:  9.14 uur vanaf het NS station Hilversum, graag 20 minuten van te voren aanwezig zijn.

Kosten: € 5.00 p.p. voor de gids in Leeuwarden. Treinreis en consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanmelden uiterlijk 10 juni bij Jeanne Meiresonne/Anneke Brabander. Liefst per email: jeanne.meiresonne<AT>chello.nl graag ook uw telefoonnummer opgeven.

Of bel vanaf 2 juni 035-6234584. Inspreken kan ook, dan wel uw telefoonnummer vermelden. Bij meer dan 40 aanmeldingen wordt er geloot. Als u op 10 juni niets hebt gehoord dan kunt u mee.

Afmelden wanneer u toch niet mee kunt, dan kunt u zich kosteloos afmelden t/m 10 juni. Daarna afmelden betekent dat u de € 5,00 voor de gids toch betaalt.


Stadswandelingen

Er wordt een vast patroon gevolgd: we verzamelen in de stationshal en betalen aan wie die dag de leiding heeft. Na aankomst  op de bestemming lopen we naar een vooraf uitgezocht koffieadres.

Soms is er een koffie/theearrangement met gebak. Andere keren bepaalt en betaalt u zelf wat u neemt. Na de koffie komen plaatselijke gidsen ons ophalen en wordt de groep verdeeld.

Na afloop - meestal na anderhalf uur - bent u vrij. U kunt dan alleen of met anderen gaan lunchen, winkelen, een museum of andere bezienswaardigheid bezoeken. Over die mogelijkheden krijgt u informatie. Anderen gaan liever direct naar huis.

 

Aanmelden:

De precieze wijze van opgeven, afzeggen en de gegevens over de sluitingsdatum vindt u per wandeling toegelicht.
 

NB: Als u zich heeft opgegeven maar toch moet afzeggen na sluiting van de inschrijving, moet er wel betaald worden. Gelukkig gaat het niet om grote bedragen en misschien is er een vervanger voor u te vinden.

Wij wensen u veel plezier bij de wandeltochten van dit jaar!

:

Planning voor 2018

  • 19 april Schiedam
  • 17 mei Den Bosch
  • 21 juni Leeuwarden
  • 20 sept. Amersfoort
  • 18 okt. Delft.

Sommige steden werden al eerder bezocht. In dat geval wordt een ander thema gekozen, zoals cultuurhistorie of Jugendstil.