Seniorenvereniging Hilversum

Ga mee met de stadswandeling door Delft

Ontdek de Oude Kerk, met 27 grote gebrandschilderde ramen, en de Nieuwe Kerk met het praalgraf van Willem van Oranje. Sindsdien zijn bijna alle overleden leden van de Koninklijke Familie hier begraven. Ook zijn er filmimpressies van de laatste begrafenissen te zien. Het Vermeer Centrum Delft vertelt over de wereldberoemde schilder.

De historische binnenstad ademt Delfts Blauw door de vele – op Delfts Blauw geïnspireerde – kunstwerken in het straatbeeld. Maar er is veel meer te zien en te beleven in Delft, een aanrader!
 

We starten vanaf het nieuwe station met een korte wandeling naar de Espressobar DOPPIO, Hippolytusbuurt 1. Stadsgidsen komen ons na de koffie ophalen voor een ca 1,5 uur durende rondleiding. Na de rondleiding bent u vrij in uw tijdsbesteding.

Datum: 18 oktober 2018

Vertrek 9.23 uur vanaf station Hilversum, 20 minuten tevoren verzamelen in de hal. Kosten 6,00 euro, ’s morgens contant op het station te betalen. Treinreis en consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanmelden Tot uiterlijk 8 oktober bij René van Helmond, liefst per email aan R.van.Helmond2@kpnplanet.nl, met uw telefoonnummer. Of bel vanaf 1 oktober 06-44608126, eventueel inspreken en naam en telefoonnummer vermelden. Bij meer dan 40 aanmeldingen wordt geloot. Als u op 11 oktober nog niets hebt gehoord, kunt u mee.

Afmelden Wanneer u toch niet mee kunt, dan kunt u zich tot 11 oktober kosteloos afmelden. Daarna afmelden betekent dat u de 6 euro toch moet betalen.


Stadswandelingen

Er wordt een vast patroon gevolgd: we verzamelen in de stationshal en betalen aan wie die dag de leiding heeft. Na aankomst  op de bestemming lopen we naar een vooraf uitgezocht koffieadres.

Soms is er een koffie/theearrangement met gebak. Andere keren bepaalt en betaalt u zelf wat u neemt. Na de koffie komen plaatselijke gidsen ons ophalen en wordt de groep verdeeld.

Na afloop - meestal na anderhalf uur - bent u vrij. U kunt dan alleen of met anderen gaan lunchen, winkelen, een museum of andere bezienswaardigheid bezoeken. Over die mogelijkheden krijgt u informatie. Anderen gaan liever direct naar huis.

 

Aanmelden:

De precieze wijze van opgeven, afzeggen en de gegevens over de sluitingsdatum vindt u per wandeling toegelicht.
 

NB: Als u zich heeft opgegeven maar toch moet afzeggen na sluiting van de inschrijving, moet er wel betaald worden. Gelukkig gaat het niet om grote bedragen en misschien is er een vervanger voor u te vinden.

Wij wensen u veel plezier bij de wandeltochten van dit jaar!

:

Planning voor 2018

  • 20 sept. Amersfoort
  • 18 okt. Delft.

Sommige steden werden al eerder bezocht. In dat geval wordt een ander thema gekozen, zoals cultuurhistorie of Jugendstil.