Seniorenvereniging Hilversum

Op stap met de Senverbus


Huifkartocht strand en pannenkoek Zandvoort

Dit jaar gaan we voor de zee naar Zandvoort. We rijden er via een mooie route naar toe en gaan onderweg ergens koffiedrinken. Zandvoort is een “eiland” omsloten door prachtige natuurgebieden. We rijden er door het unieke duinlandschap naar toe.

Bij aankomst maken we eerst een leuke rit van een uur met een door een tractor getrokken huifkar langs het strand en vervolgens gaan we pannenkoeken eten in strandtent Ahoi.
Bij voldoende tijd rijden we nog een stukje langs de boulevard.
 

Datum Woensdag 13 juni en vrijdag 29 juni

Tijd Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 37,00. Niet-leden € 40,00, inclusief huifkartocht, pannenkoek en koffie of thee.


Varen in Botshol met Natuurmonumenten

We varen met een open fluisterboot tijdens een 2 uur durende boottocht dwars door het verlaten laagveengebied Botshol tussen Vinkeveen en Abcoude. Met de wind in onze haren doorkruisen we het natuurgebied via smalle slootjes en weidse plassen.

Onze boswachter vertelt ondertussen alles over het landschap, de planten én dieren van Botshol.
Soms is het water er zo helder dat de bodemplanten onder water zichtbaar zijn.

Bij slecht weer wordt de  vaartocht verplaatst naar een andere dag.

Datum Woensdagmiddag 20 en 27 juni

Tijd Ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 15,00. Niet-leden € 17,00. Vaarkosten € 12,00 en voor leden van Natuurmonumenten € 8,00. Graag lidmaatschap aangeven bij aanmelding.


Kijk en wandeltuin Klein Boskoop in Stroe

De kijk en wandeltuin Klein Boskoop is een 1,5 hectare grote tuin en ontstaan op een voormalige kwekerij. In de tuin lopen 20 thema’s vloeiend in elkaar over.

U vindt er onder meer mooie borders, een bostuin, een oosterse tuin en een prachtig rosarium met 500 rozen in 50 soorten en 150m aan bloeiende borders met vele bijzondere heesters. Ook is er een boomspiegeltuin. Een recent aangelegde tuin met aparte bomen die elk centraal staan in een boomspiegel.


De 50m lange waterloop meandert tussen de zeldzame bomen heesters en coniferen, en begint bij een waterval die vanuit een berg met siergrassen naar beneden raast. 

Datum Dinsdagmiddag 26 juni en 3 juli

Tijd Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 22,00, inclusief toegang en koffie of thee met wat lekkers,

niet-leden betalen € 24,00.


Varen Nieuwkoopse plassen met Natuurmonumenten

Het gebied van de Nieuwkoopse Plassen is een typisch Hollands landschap. Ooit bestond Nederland voor een groot deel uit laagveen zoals in de Nieuwkoopse Plassen. Nu komen zulke uitgestrekte laagveengebieden en hun bijzondere planten en dieren niet veel meer voor. Schilders van de Haagse School zoals Roelofs en Weissenbruch vonden hier rond 1885 hun inspiratie.

Maar er is veel meer. Dit prachtige laagveenmoeras heeft een verborgen schoonheid. Het ene moment bewonder je de schuwe moerasvogels. Het andere moment waan je je in de bijzondere onderwaternatuur. De vaartocht op 30 juni staat in het teken van de uitbundige bloemenpracht en die van 6 juli van de albums van Jac.P. Thijsse.

Datum Zondagmiddag 30 juni en vrijdagmiddag 6 juli

Tijd Ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 16,00. Niet-leden € 18,00. Vaarkosten € 15,00 en voor leden van Natuurmonumenten € 10,00. Graag lidmaatschap aangeven bij aanmelding.


Westfriese Folkloredag met dans en muziek

In Schagen (Noord-Holland) vindt de jaarlijkse ‘Dag van de dans en muziek’ plaats. De dag begint om 10.45 uur met een unieke optocht van rijtuigen en veel vrijwilligers in West-Friese klederdracht, voorafgegaan door de boerenkapel ‘De Uilenhoop’

Vanaf  12.30 tot circa 14.00 uur vinden er een aantal West-Friese folkloristische dansen plaats. Om 13.00 uur treedt de Skroifgroep Veenhuizen op, zij zingen en vertellen anekdotes in het prachtige smeuïge West-Fries. Daarnaast is er een Boek-, curiosa- en creamarkt en kan een bezoek gebracht worden aan het Boerderij- en Rijtuigmuseum waar oude ambachten worden uitgeoefend.

Gezien de verwachte drukte op die dag, moet u er rekening mee te houden dat u goed ten been bent. Bij teveel aanmeldingen wordt er geloot.

Datum Donderdag 5 juli

Tijd Ophalen tussen 8.30 en 9.30 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 30,00, inclusief toegang museum. Niet-leden € 33,00.


Beeldentuin Nic Jonk en rondrit Schermer

In 1965 startte de kunstenaar Nic Jonk zijn eigen museum en beeldentuin in Grootschermer. 50 jaar later is het uitgegroeid tot een uniek kunstgebeuren, waar kunst en natuur op onnavolgbare wijze met elkaar samengaan. De beeldentuin ligt in het ongerepte landschap waar de 30 bronzen sculpturen omgeven door wolken, water en wuivende rietkragen prachtig tot hun recht komen.

Nic Jonk staat bekend om zijn plastische beeldhouwerken met rondingen, die in brons zijn gegoten. Hij liet zich in zijn beelden inspireren door voorgangers als Maillol, Renoir en Bourdelle. Na de lunch rijden we via de Beemster en de Purmer weer richting huis.

Datum Dinsdag 10 juli en 17 juli

Tijd Ophalen tussen 9.00 en 10.00 uur en ca. 17.30 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 30,00, inclusief toegang museum, beeldentuin, koffie en schermerkoek. Niet-leden € 33,00.


Fietsboot Huizen-Soest met lunch in Huizen

De Senverbus rijdt in juli en september via een mooie route door Gooi-Noord naar Huizen. Daar aangekomen luncht u in restaurant ‘Haven van Huizen’ gevestigd in een voormalige visrokerij. Vervolgens gaat u aan boord van de Eemlijn.

De door vrijwilligers gerunde (fiets)boot vaart eerst over het Eemmeer met uitzicht op de watersport en daarna via de Eem richting Amersfoort met uitzicht over de vogelrijke weilanden van de Eempolder.

In Soest stapt u uit en wordt u door de Senverbus weer naar huis gebracht.


 

Datum Donderdag 12 juli en zondag 2 september

Tijd Ophalen tussen 10.30 en 11.30 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 22,00. Niet-leden € 24,00, inclusief het varen.
 


Stranduitje Kijkduin

Omdat we een mooie zomer verwachten gaan we met de Senverbus weer naar het strand. Het Ouderenfonds ontvangt ons met koffie/thee en gebak.
 


Daarna kunnen we lekker uitwaaien op het strand en wie dat wil wordt in een strandrolstoel langs de branding gereden. Tijdens de lunch met broodjes, fruit sap of melk is er muziek.

Datum Maandag 16 en woensdag 18 juli

Tijd Ophalen tussen 8.30 en 9.30 en ca. 17.00 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 40,00. Niet-leden € 44,00, inclusief lunch en andere consumpties.


Ampiesberg t ‘Harde

Geïnspireerd door het Oostenrijkse landschap legde Ampie Bouw een prachtige tuin aan met meer dan 1000 verschillende bloemen en planten. De tuin torent meer dan 15 meter boven ’t maaiveld uit en staat dan ook bekend als Ampies Berg.

Prachtige bloeiende planten worden afgewisseld met grote vijverpartijen en complete watervallen. Een heerlijke plek om te genieten van het mooiste dat de natuur geeft!
De tuin is door de vele trappen niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
Na afloop rijden we nog een stukje door de mooie omgeving en vervolgens naar huis.
 

Datum Zaterdagmiddag 21 juli

Tijd Ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 24,00, inclusief entree. Niet-leden € 26,00.
Aanmelden Zie pag 6, alg. info Senverbus


Zeiltocht Maas Rotterdam NOF

In september hijst De Eendracht de zeilen en u kunt mee. De Eendracht is gebouwd als opleidingsschip voor de zeilvaart.

U wordt ontvangen met koffie, thee en oud Hollandse koekjes. Daarna gaan de trossen los en wordt er een prachtige route over de Nieuwe Waterweg gevaren, langs de mooiste plekken van Rotterdam.  Aan boord wordt ook geluncht.

De bemanning aan boord vertelt u tijdens de vaart alles over de haven en het schip. Het is ook mogelijk om aan te sluiten bij de rondleiding. Tijdens deze rondleiding kunt u een kijkje nemen in de machinekamer, benedendeks, de brug, een hut en in de kombuis. Bij teveel aanmeldingen wordt er geloot.
 

Datum Maandag 3, dinsdag 4 en woensdag 5 september

Tijd Ophalen tussen 8.30 en 9.30 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 35,00. Niet-leden € 38,00, inclusief varen, lunch en overige consumpties.


Aanmelden

De uitstapjes van de Senverbus zijn voor alle Senver-leden bedoeld. Leden kunnen ook niet-leden meenemen. Mensen die buiten Hilversum of in de Hilversumse Meent wonen kunnen ook mee met de uitjes maar worden gevraagd naar de bibliotheek te komen of een andere goed bereikbare opstapplaats in Hilversum.


Bij annuleren later dan een week voordat de activiteit plaatsvindt betaalt u de kosten tenzij een ander in uw plaats meegaat.


Aanmelden: op werkdagen tussen 9.00 -12.00 uur bij reserveringslijn Senverbus,
tel 035-2400270, bij voorkeur in de eerste week van de maand.

Overintekening: bij teveel aanmeldingen wordt het uitstapje herhaald op een andere dag. Bij de aanmelding hoort u of u direct geplaatst wordt of dat u op de wachtlijst wordt gezet. Zodra nieuwe data bekend zijn wordt gevraagd of u dan mee kunt.
 

Rollator: als u een rollator wilt meenemen, dit graag bij aanmelding aangeven