Seniorenvereniging Hilversum

Naar het museum met de Senverbus

Rijksmuseum Twente: Paula Modersohn-Becker

Paula Modersohn-Becker (1876-1907), expressieve en ontroerende kunst van grote schoonheid, nu in Rijksmuseum Twenthe. Deze eigenzinnige vrouw vestigt zich eerst Worpswede, onder de rook van Bremen.

Al snel vertrekt zij naar het bruisende Parijs om zich daar te verdiepen in de meest vooruitstrevende kunst van haar tijd.
Het werk van Paula Modersohn Becker omvat portretten, kinderafbeeldingen, scènes uit de agrarische gemeenschap van Worpswede, landschappen, stillevens en zelfportretten. Haar zelfportretten laten duidelijk een ontwikkeling zien vergelijkbaar met Käthe Kollwitz.
 

Datum Zaterdag 23 juni en zondag 1 juli

Tijd Ophalen tussen 9.00 en 10.00 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 32,00. Niet-leden € 35,00. Toegang € 12,50. Met Museumkaart gratis.


Varen Leiden en Japanmuseum Sieboldhuis

Naast tijdelijke tentoonstellingen met uiteenlopende Japan-gerelateerde onderwerpen biedt het museum met de vaste Siebold-collectie het mooiste uit het oude en nieuwe Japan.

Prenten, lakwerk, keramiek, fossielen, herbaria, geprepareerde dieren, munten, kleding, oude landkaarten en honderden andere schatten.

Deze voorwerpen komen uit de collecties van Naturalis Biodiversity Center, Nationaal Museum van Wereldculturen en de Universiteit Leiden.

Na afloop van het museumbezoek maken we een rondvaart door de prachtige Leidse grachten waarbij de schipper tevens onze gids is.

Datum Zondag 24 juni en donderdag 28 juni

Tijd Ophalen tussen 9.30 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 32,00, inclusief vaartocht. Niet-leden € 35,00. Toegang € 8,00. Met Museumkaart gratis.


Centraal Museum Taminiau

U kunt in juli met de Senverbus mee naar Reflections, een grootse tentoonstelling in het Centraal Museum in Utrecht over het werk van Jan Taminiau.

Taminiau kennen we natuurlijk allemaal van de postzakjurk en de kroningsjurk van Maxima. Aan de hand van tientallen topstukken wordt de rijkdom en diepte van zijn werk getoond.

Datum Zondagmiddag 8 en 22 juli en vrijdagmiddag 13 juli

Tijd Ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 12,00. Niet-leden € 14,00. Toegang € 13,50. Met Museumkaart gratis.


Hagedoorns Plaatse met Rien Poortvliet Epe

Het museumterrein van Hagedoorns Plaatse is een boerenerf met een 300 jaar oude boerderij, schuren, een hooiberg, een bijenstal, een moestuin, een weide met fruitbomen en een moderne kapschuur.
 

Leuk is de tentoonstelling ‘Wild op de Veluwe’ van Rien Poortvliet die hier te zien is.

Datum Zondag 15 juli en zaterdag 8 september

Tijd Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
 

Kosten Voor Senver-leden € 22,00. Niet-leden € 24,00. Toegang € 5,00. Met Museumkaart gratis.
 


Reserveren

De uitstapjes met de Senverbus zijn voor alle Senver-leden bedoeld. U kunt ook nog introducés meenemen.

Mensen die buiten Hilversum wonen en uit de Hilversumse Meent kunnen ook mee met de uitstapjes maar worden gevraagd naar de bibliotheek te komen of een andere goed bereikbare opstapplaats.

Bij annuleren later dan een week voordat de activiteit plaatsvindt betaalt u de kosten tenzij een ander in uw plaats meegaat.

 

Aanmelden
U kunt zich aanmelden op werkdagen bij de reserveringslijn    035-2400270, bij voorkeur vóór 6 mei.

Bij teveel aanmeldingen wordt het uitstapje herhaald op een andere dag. Bij de aanmelding hoort u of u direct geplaatst wordt of dat u op de wachtlijst wordt gezet. Zodra nieuwe data bekend zijn ontvangt u bericht of u mee kan.