Seniorenvereniging Hilversum

Naar musea met de Senverbus

Op deze pagina ziet u de excursies met de Senverbus naar diverse musea.


Mondriaanhuis en varen in Amersfoort

Het geboortehuis van Piet Mondriaan is als museum ingericht. In het Mondriaanhuis is nu de tentoonstelling Puur Natuur te zien met landschappen, bloemen, stillevens en portretten uit de beginperiode van Piet Mondriaan.

Na afloop maken we een vaartochtje van drie kwartier met een open boot door de singels en grachten van de oude binnenstad van Amersfoort onder meer langs het huis met de paarse ruitjes en de waterpoort waarbij de schipper verteld over vroegere tijden.
Datum Zaterdagmiddag 29 september en zondagmiddag 7 oktober

Tijd Ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 18 00, inclusief vaarkosten. Niet-leden € 20,00 Toegang museum € 12,00 of gratis met Museumkaart.


Marius van Dokkum Museum Harderwijk

Het enige en echte Marius van Dokkum museum bevindt zich in een van de mooiste panden van Harderwijk, de voormalige Snijkamer van de Universiteit van Harderwijk.

Veel van Van Dokkums schilderijen bevatten milde maatschappijkritiek. Maar van cynisme is Marius van Dokkum wars. Hij creëert verhalen, vrolijke taferelen en neemt ons met een knipoog mee naar de realiteit die hij zo graag op de hak neemt en daarmee het publiek een (lach)spiegel voorhoudt.

Datum Woensdag 3 en dinsdag 30 oktober

Tijd Ophalen tussen 10.30 en 12.30 uur en ca. 17.30 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 20,00.  Niet-leden €22,00. Toegang € 8,00. Met Museumkaart gratis.


Jenevermuseum en rondvaart Schiedam

Schiedam is bekend als jeneverhoofdstad van de wereld. Het Nationaal Jenevermuseum bevindt zich sinds 1996 in een voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij in Schiedam en bestaat uit de Museummolen, het Jenevermuseum en Branderij De Gekroonde Brandersketel.

Het museum toont een bijzondere collectie die vertelt over de geschiedenis en achtergronden van jenever en jenever stoken in Nederland. In de historische branderij kunnen we zien hoe de moutwijnjenever gestookt wordt volgens de Oud-Hollandsche Methode en naar receptuur uit 1700. Na afloop maken we een rondvaart door de grachten van Schiedam.

Datum Zaterdag 13 oktober en dinsdag 16 oktober

Tijd Ophalen tussen 9.00 en 10.00 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 35,00, inclusief vaarkosten. Niet-leden € 39,00. Toegang € 12,00. Met Museumkaart gratis.


Museum Voorlinden Wassenaar

De actuele tentoonstelling Stage of Being - vernoemd naar het gelijknamige schilderij van Robert Zandvliet - laat zien hoe kunstenaars door de tijd heen de mens met al zijn emoties en driften verbeelden. 45 werken in uiteenlopende disciplines zetten aan tot nadenken over wie we zijn, over onze relatie tot anderen en hoe wij worden herinnerd wanneer we er niet meer zijn. 

Ook presenteert het museum met trots het eerste Europese retrospectief van de Amerikaanse meesterschilder Wayne Thiebaud (1920). Thiebaud wordt geroemd om zijn rijke schilderijen van taarten, ijsjes en hotdogs die je doen watertanden. Naast de bijzondere architectuur van het gebouw is ook de door Piet Oudolf ontworpen tuin de moeite waard.

Datum Zaterdag 20 oktober

Tijd Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 27,00. Niet-leden € 30,00. Toegang € 15,00.


Museum Fundatie Giacommetti en Chadwick 

Museum de Fundatie presenteert van 22 september 2018 t/m 6 januari 2019 de tentoonstelling Giacometti-Chadwick, Facing Fear. De beelden belichamen de toestand van ontluistering en angst in Europa tijdens de jaren van de Koude Oorlog.

De tentoonstelling omvat meer dan 150 werken. Voor het eerst is het werk van Giacometti en Chadwick zo nadrukkelijk samengebracht. Het vooroorlogse werk van Giacometti heeft Chadwick mede gevormd en ze waren zich zeer bewust van elkaars aanwezigheid.

Behalve de verschillen zijn er veel overeenkomsten te herkennen in de oeuvres van deze kunstenaars.

Datum Woensdag 24 oktober en 14 november

Tijd Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 24,00. Niet-leden € 26,00. Toegang € 12,50. Met Museumkaart gratis.


Museum Ruurlo (Willink) en rondrit omgeving

Opnieuw in de herhaling. Het vorig jaar geopende monumentale museum in kasteel Ruurlo heeft de grootste collectie werk van Carel Willink, de grootmeester van het neorealisme.

Vanaf zijn dertigste groeide zijn reputatie als weergaloos schilder van monumentale, architectonische decors en onheilspellende luchtlandschappen. De verbeeldende realiteit. Er zijn ongeveer 45 werken te zien.

Naast het werk van Willink zijn ook een aantal jurken van Mathilde gemaakt door modeontwerpster Fong Leng. We gaan lunchen in de oranjerie en na het bezoek maken we nog een mooie rondrit in de omgeving om te genieten van de herfstkleuren.

Datum Donderdag 25 oktober en zaterdag 3 november

Tijd Ophalen tussen 9.00 en 10.00 uur en ca. 17.30 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 30,00. Niet-leden € 33,00. Toegangsprijs € 12,00. Met Museumkaart gratis.


Drents Museum Iran

In de grote archeologische tentoonstelling Iran - Bakermat van de beschaving - sta je als bezoeker oog in oog met circa 200 unieke vondsten uit Iran.

Gouden drinkbekers en sieraden, bronzen wapens, kleitabletten met spijkerschrift en prachtig beschilderd aardewerk laten je het spoor volgen van de geschiedenis van een van de oudste en meest bijzondere culturen ter wereld.

Lang zijn deze schatten voor de westerse wereld verborgen gebleven.

Een groot deel is nooit eerder in Nederland getoond en zelfs nog nooit eerder buiten Iran te zien geweest.

Datum Donderdag 8 en zondag 11 november

Tijd Ophalen tussen 9.00 en 10.00 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 36,00. Niet-leden € 40,00. Toegang € 13,00. Met Museumkaart gratis.


Museum Beelden Aan Zee met Zadkine en Panorama Mesdag

Wie kent hem niet, die bronzen figuur in Rotterdam met dat gat in zijn lijf? De verwoeste stad, zoals het beeld eigenlijk heet, wordt wereldwijd gezien als een van de meest indrukwekkende monumenten voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

De tentoonstelling ‘Zadkine aan Zee’ geeft een uitgebreid overzicht van het oeuvre van deze Parijse meester van het modernisme, die samen met collega-kunstenaars als Picasso, Brancusi en Lipchitz voorgoed het gezicht van de westerse beeldhouwkunst veranderde.
Na afloop brengen we ook nog een bezoek aan Panorama Mesdag.
 

Datum Zaterdag 10 en dinsdag 20 november

Tijd Ophalen tussen 9.00 en 10.00 uur en ca. 17.30 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 24,00. Niet-leden € 26,00. Toegang € 17,50. Met Museumkaart gratis.


Laligue Museum en Chagall

Het Laligue Museum is geheel gewijd aan de da Vinci van de juwelen- en glaskunst René Lalique (1860-1945). Zijn werk is vervuld van symboliek en ‘geheime’ details.

Lalique werkte namelijk met een loep en in het museum zijn touchscreens waar de bezoeker de details van de objecten die tentoongesteld zijn kan inzoomen.

Tijdelijk is er de tentoonstelling met het werk van Marc Chagall ‘Edelstenen uit de hemel’ te zien. Ook een aantal notities van Chagall en tevens een originele brief van Chagall aan dochter Ida. Het museum is niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

Datum Zondag 18 november

Tijd Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten Voor Senver-leden € 23,00. Niet-leden € 25,00. Toegang € 13,00. Met Museumkaart gratis.


Reserveren

De uitstapjes met de Senverbus zijn voor alle Senver-leden bedoeld. U kunt ook nog introducés meenemen.

Mensen die buiten Hilversum wonen en uit de Hilversumse Meent kunnen ook mee met de uitstapjes maar worden gevraagd naar de bibliotheek te komen of een andere goed bereikbare opstapplaats.

Bij annuleren later dan een week voordat de activiteit plaatsvindt betaalt u de kosten tenzij een ander in uw plaats meegaat.

 

Aanmelden
U kunt zich aanmelden op werkdagen bij de reserveringslijn    035-2400270, bij voorkeur vóór 7 september.

Bij teveel aanmeldingen wordt het uitstapje herhaald op een andere dag. Bij de aanmelding hoort u of u direct geplaatst wordt of dat u op de wachtlijst wordt gezet. Zodra nieuwe data bekend zijn ontvangt u bericht of u mee kan.