Seniorenvereniging Hilversum

Avontuur in de natuur

Ontdekkingstocht door de Biesbosch

De naam ‘Biesbosch’ kent iedereen wel, maar wie is er wel eens echt geweest in dit bijzondere natuurgebied? Het kán nu, met de Senver-dagtocht, op vrijdag 11 mei!

De Biesbosch is eigenlijk nog een overblijfsel van een natuurramp: de Sint Elisabethsvloed in 1421. Het is nu een groot doolhof van rivieren, eilandjes, kreken en riet, en daartussen gras- en bouwland en drinkwaterbekkens. Een avontuurlijk natuurgebied is het, met een getijdenverschil van zo’n 70 cm, en met een rijk dierenleven: bevers, reeën, vossen, boommarters, ijsvogels, kiekendieven, om er maar een paar te noemen. En misschien is tijdens deze dagtocht wel een overcirkelende visarend te zien: vorig jaar nestelden twee arend-paartjes in de Biesbosch, die elk drie jongen voortbrachten!

De dagtocht per bus voert via een mooie route van Hilversum naar Drimmelen. Daar wordt overgestapt op het schip Zilvermeeuw dat vaart door de kronkelende kreken van de Biesbosch.

En intussen genieten de gasten aan boord van een ‘beverlunch’ met warme snack. Kortom: dit wordt genieten van de natuur!


 

Datum vrijdag 11 mei

Vertrek om 10.15 uur vanaf wijkcentrum Lopes Dias, Lopes Diaslaan 213, en om 10.30 uur vanaf cafetaria Jan Kruis aan de zijkant van winkelcentrum Kerkelanden. Omstreeks 16.30 uur bent u weer thuis.
 

Aanmelden vanaf vrijdag 6 april en verder op de woensdagen, donderdagen en vrijdagen daarna – alleen tussen 10.00 uur tot 12.00 uur, bij Olga Debbe 035-6230513 en bij Sylvia de Haas  035- 6024154.
 

Kosten € 39,50 per persoon. Als Olga of Sylvia toegezegd heeft dat u meekan, kunt u het bedrag overmaken op NL69 INGB 0007 3896 93 t.n.v. Seniorenvereniging Hilversum, onder vermelding van ‘Biesbosch’.


Lange Lente-dagtocht

Naar Asperge- en wijnboerderij en Museum Johannes Postschool en afsluitend diner

Op dinsdag 29 mei gaan we met de bus van Jan van Dijk de lente vieren in Etten-Leur. Rond 10 uur worden we welkom geheten bij De Santspuy met koffie en appelcake en krijgen we een rondleiding over het bedrijf waarbij ons van alles wordt verteld over de aspergeteelt en de wijnbouw.

Na de uitleg volgt een proeverijtje van wijn en likeur. En aansluitend proeven we natuurlijk ook de asperges want bij de lunch wordt aspergesoep geserveerd samen met vers belegde broodjes.
 

Na de lunch rijden we naar Ridderkerk. We beginnen daar met een boottocht van een uur en we zien de mooiste plekjes langs de Waaloever van Rijsoord tot Heerjansdam.
 

Daarna is het museum aan de beurt: De Johannes Postschool is een historische plek, want in deze school werd de capitulatie van Nederland ondertekend aan het begin van de Tweede wereldoorlog. Alles is nog authentiek ingericht. Het Planetarium  en de tijdmachine zijn verbluffend gemaakt met 3d simulatie en projecties op de koepel met keuzes van o.a. maanlanding van de Apollo 11 en reizen door het heelal.
 

Rond 17.00 uur stappen we weer in de bus en rijden we naar Restaurant Onder de Pannen waar we rond 18.15 uur aanschuiven voor een 3-gangen keuzemenu. Senver-gastvrouw op deze lange thema dagtocht is Klara van den Born.

Vertrek 8.15 uur van Wijkcentrum Lopes Dias, Lopesdiaslaan 213 en om 8.30 uur van Cafetaria Jan Kruis aan de zijkant van Winkelcentrum Kerkelanden

Terugkomst tussen 20.30 en 21.00 uur weer in Hilversum

Aanmelden tussen 4 en 20 april op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 en 15.00 uur bij Klara van den Born  035-6247016 of per e-mail: kvandenborn@ziggo.nl. Vermeld dan daarbij wel uw telefoonnummer.

Kosten € 63,50. Extra consumpties zijn voor eigen rekening.

Na bevestiging van uw deelname door Klara kunt u het bedrag overmaken op banknummer NL69 INGB 0007 3896 93 ten name van Seniorenvereniging Hilversum  o.v.v. Aspergetocht


Dagtocht naar ‘de Hoek’ en het Westland

De Senver-dagtocht op 1 juni voert naar Hoek van Holland en het Westland. Eerst gaat de busreis naar Hoek van Holland, waar wordt geluncht in restaurant Unicum aan de Nieuwe Waterweg, met uitzicht op de in- en uitvarende schepen.

Daarna wordt een vaartocht gemaakt door het aanpalende Westland, hét tuinbouwgebied van Nederland met z’n enorme kassen waar bloemen en groenten worden gekweekt.

Datum: vrijdag 1 juni

Vertrek: om 10.15 uur vanaf wijkcentrum Lopes Dias, Lopes Diaslaan 213, en om 10.30 uur vanaf cafetaria Jan Kruis aan de zijkant van winkelcentrum Kerkelanden. Omstreeks 16.30 uur bent u weer thuis.

Aanmelden vanaf vrijdag 4 mei, en op woensdagen, donderdagen en vrijdagen daarna, alleen tussen 10 en 12 uur, bij Olga Debbe 035-6230513 of bij Sylvia de Haas  035-6024154.

Kosten: € 38,00 per persoon. Als Olga of Sylvia toegezegd hebben dat u meekan kunt u het bedrag overmaken op NL69 INGB 0007 3896 93 t.n.v. Seniorenvereniging Hilversum, onder vermelding van ‘Hoek van Holland’.


Olga en Sylvia gaan stoppen!

Bericht van het bestuur van Senver:

Nadat ze ruim acht jaar de Senver-dagtochten hebben georganiseerd, hebben Olga en Sylvia aangegeven dat ze met dit werk willen stoppen.

Het bestuur is Olga en Sylvia zeer dankbaar dat zij, in een goed samenwerkend team, vele leden van Senver mooie uitgaansdagen hebben bezorgd.

Uiteraard zullen wij - namens vele deelnemers en het bestuur - afscheid nemen van Olga en Sylvia. Het bestuur werkt aan een nieuwe oplossing voor de dagtochten. U wordt daarover uiteraard geïnformeerd.


Nieuw: thema-dagtochten

Nieuw in het programma van Senver zijn de wat langere dagtochten, die je kunt zien als een soort mini-vakantie.
 

Er zitten meerdere activiteiten in één dag, en ook nog een afsluitend diner. Deze thema-tochten vergen meer inspanning en mobiliteit van de deelnemers.

Ze hebben dus een andere opzet dan de dagtochten die geleid worden door Olga Debbe en Sylvia de Haas, die helemaal bedoeld zijn voor mensen die wat slechter ter been zijn.