Seniorenvereniging Hilversum

Lange Najaars-Dagtocht

De tweede lange thema-dagtocht dit jaar gaat naar Limburg, in december volgt dan nog onze kerstreis.

Varen en kant in Limburg

Met de bus van ‘onze’ Jan van Dijk gaan we op donderdag 4 oktober naar Limburg.

Onze eerste ankerplaats is Well. Daar gaan we voor anderhalf uur aan boord voor een heerlijke vaartocht over het Leukermeer. En ondertussen krijgen we natuurlijk  koffie met Limburgse vlaai.  Terug aan wal gaat de bus van Well naar Deurne. Daar wacht in restaurant de Reizende Man een goed verzorgde lunch op ons.
 

Museum de Kantfabriek in Horst

Na de lunch rijden we naar Horst voor een bezoek aan Museum de Kantfabriek. In dit museum zie je de oude machines waarmee in vroeger jaren kant werd gemaakt.

Er wordt verteld over de verbouw en verwerking van vlas en de textielindustrie vroeger zoals de blousenfabriek Van Og in Horst maar ook de tegenwoordige tijd met de moderne stofdessins van Print Unlimited uit Horst. We krijgen hier een rondleiding waarbij je van alles over kant te weten komt.

En als extraatje nemen we deze dag een bijzondere expositie mee, vlak voor dat deze stopt op 7 oktober: ‘Russische traditionele toegepaste kunst’ meesterstukken waarbij technieken van kantklossen, borduren, zijdeschilderen etc. zijn gebruikt.

Diner in Maarsbergen

Als we hier uitgekeken zijn, rijden we weer een stukje naar boven waar we rond half zeven verwacht worden in De Weistaar in Maarsbergen voor een afsluitend dinerbuffet.
 

Senver gastvrouw deze dag is Klara van den Born.

Datum donderdag 4 oktober

Vertrek: om 8.15 uur van Wijkcentrum Lopes Dias aan de Lopes Diaslaan en om 8.30 uur van Cafetaria Jan Kruis aan de zijkant van winkelcentrum Kerkelanden.

Terugkomst:  Hilversum rond 21.30 uur

Aanmelden:  tussen 12 en 21 september op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 en 15.00 uur bij Klara van den Born, tel. (035) 6247016 op per mail: kvandenborn@ziggo.nl Vermeld in uw mail wel uw telefoonnummer.

Kosten: € 59,50 met Museumkaart en € 64,50 zonder Museumkaart. Extra consumpties zijn voor eigen rekening. Na bevestiging van uw deelname door Klara kunt u het bedrag overmaken op bankrekeningnummer NL 69 INGB 0007 3896 93 t.n.v. Seniorenvereniging Hilversum o.v.v. thema dagtocht Varen en Kant.

Opmerking: deze lange dagtocht vergt wat meer inspanning en duurt langer dan de dagtochten die we i.s.m. Eemland reizen maken o.l.v. de (nieuwe) gastvrouwen Klara en Henderkien.


Dagtocht van oktober: Historische Amstel-Cruise

Iedereen zal wel eens een rondvaart door de grachten van Amsterdam hebben gemaakt. Maar rondom Amsterdam zijn nog meer waterwegen, zoals de romantische Amstel die vanuit het Amstelland, het land van water en veen, de stad binnenstroomt.


Met een luxe salonboot zetten we op 18 oktober vanuit Diemen over de Weespertrekvaart koers naar Amsterdam. Het is onnodig te vertellen dat eenmaal daar aangekomen er ontzettend veel te genieten valt. Bekende gebouwen zoals Carré, de Magere Brug, de Stopera, het Maritiem Museum en het Centraal Station zijn in de vaarroute opgenomen.

Ook de inwendige mens wordt niet vergeten, want al varend wordt een goede koffietafel met een kroket geserveerd.

En terwijl we gezeten achter de panoramaruiten Amsterdam en omgeving aan ons voorbij zien glijden, vertelt de kapitein tijdens deze drie uur durende vaartocht uitgebreid over alles wat er vanaf het water te zien valt.

Datum  donderdag 18 oktober

Vertrek  om 10.15 uur van Lopes Dias en om 10.30 uur vanaf Cafetaria Jan Kruis/ Kerkelanden

Aanmelden op 1 en 2 oktober tussen 10 en 12 uur bij Henderkien Slim als u opstapt bij Lopes Dias (tel. 035-6219414) en bij Klara van den Born als u opstapt bij Kerkelanden (035- 6247016 of per mail: kvandenborn@ziggo.nl)

Kosten € 47,50 per persoon

Wanneer u van Klara/Henderkien heeft gehoord dat u meekan, kunt u het bedrag overmaken naar rekeningnummer NL69 INGB 0007 3896 93 t.n.v. Seniorenvereniging Hilversum, o.v.v. Amstelcruise.

Nieuw: thema-dagtochten

Nieuw in het programma van Senver zijn de wat langere dagtochten, die je kunt zien als een soort mini-vakantie.
 

Er zitten meerdere activiteiten in één dag, en ook nog een afsluitend diner. Deze thema-tochten vergen meer inspanning en mobiliteit van de deelnemers.

Ze hebben dus een andere opzet dan de dagtochten die geleid worden door Klara van den Born en Henderkien Slim, die helemaal bedoeld zijn voor mensen die wat slechter ter been zijn.